| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Czömpöly Eleonóra, Kropf Hajnalka |
| Ajánlott évfolyam*: | 11. évfolyam |
| Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
| Időkeret*: | >20 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Vas Megyei Szakképzési Centrum |
| Ágazat*: |
|
| Pályázat: | GINOP-6.2.3 |
A projekt a cukrász tanulók utolsó féléves munkájához kapcsolódik, már a vizsgára is felkészít, az elkészült produktumok a portfólióba is betehetőek.A projekt során a tanulók megismerkednek a tasteatlas.com honlapjával, amely alapján kutatómunka keretében recepteket, helyszíneket, régiókat keresnek Olaszország és Franciaország régióiban.Receptgyűjtemény, projektleírás és fotok, videok találhatóak a tananyagban.
A tanulók megismerkednek a francia és olasz termékekhez kapcsolódó alapanyagokkal, különösen a mandulával és a citrommal, továbbá megismerkednek azokkal a különlegesebb formákkal, eszközökkel és kapcsolódó technológiai lehetőségekkel, amelyeket nyújtanak. Ezentúl a vázlatrajz készítésében is fejlődnek (a tortákhoz és a mono desszertekhez kapcsolódóan kézzel készítenek vázlatrajzokat). Mousse torta (csokoládés málna, tükörbevonattal), Mono desszertek (Kötelező: epermousse - tükörbevonattal, valamint citromdesszert, Tartlettek (Kötelező: citromos tart. Opcionális: csokoládés tart.), Macaronok (Kötelező: gyümölcsös, csokoládés.)
Projektfeladatok 11. osztályos cukrász tanulóknak
Elméleti összefoglaló és receptek
Feladatlapok a projektekhez