Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Czömpöly Eleonóra, Kropf Hajnalka |
Ajánlott évfolyam*: | 11. évfolyam |
Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
Időkeret*: | >20 tanóra |
Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Vas Megyei Szakképzési Centrum |
Ágazat*: |
|
Pályázat: | GINOP-6.2.3 |
A projekt a cukrász tanulók utolsó féléves munkájához kapcsolódik, már a vizsgára is felkészít, az elkészült produktumok a portfólióba is betehetőek.A projekt során a tanulók megismerkednek a tasteatlas.com honlapjával, amely alapján kutatómunka keretében recepteket, helyszíneket, régiókat keresnek Olaszország és Franciaország régióiban.Receptgyűjtemény, projektleírás és fotok, videok találhatóak a tananyagban.
A tanulók megismerkednek a francia és olasz termékekhez kapcsolódó alapanyagokkal, különösen a mandulával és a citrommal, továbbá megismerkednek azokkal a különlegesebb formákkal, eszközökkel és kapcsolódó technológiai lehetőségekkel, amelyeket nyújtanak. Ezentúl a vázlatrajz készítésében is fejlődnek (a tortákhoz és a mono desszertekhez kapcsolódóan kézzel készítenek vázlatrajzokat). Mousse torta (csokoládés málna, tükörbevonattal), Mono desszertek (Kötelező: epermousse - tükörbevonattal, valamint citromdesszert, Tartlettek (Kötelező: citromos tart. Opcionális: csokoládés tart.), Macaronok (Kötelező: gyümölcsös, csokoládés.)