| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Czömpöly Eleonora, Kropf Hajnalka, Tarr Bence |
| Ajánlott évfolyam*: |
|
| Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
| Időkeret*: | >20 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Vas Megyei Szakképzési Centrum |
| Ágazat*: |
|
| Szaktantárgy: |
|
| Pályázat: | GINOP-6.2.7 |
A csokoládé alapanyagának, a kakaóbabnak a termesztéséhez, feldolgozásához kapcsolódó elméleti összefoglaló és a termelőkről egy megdöbbentő film tartozik a tananyag első részébe. Második részben a temperálás részletes bemutatása történik több kisvideo segítségével. A harmadik részben a temperált csokoládéból készíthető 4 féle bonbon és táblás csokoládé elkészítésének, díszítésének és csomagolásának lehetőségeit mutatja be filmekkel, IKT feladatokkal és elméleti leírással a tananyag. A tananyag egy 30 órás projekt keretében teszi lehetővé a csokoládéval kapcsolatos ismeretek feldolgozását a 11. osztályos cukrászok és a 13. osztályos technikusok számára.
Elmélet, gyakorlat