Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Czömpöly Eleonora, Kropf Hajnalka, Tarr Bence |
Ajánlott évfolyam*: |
|
Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
Időkeret*: | >20 tanóra |
Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Vas Megyei Szakképzési Centrum |
Ágazat*: |
|
Szaktantárgy: |
|
Pályázat: | GINOP-6.2.7 |
A csokoládé alapanyagának, a kakaóbabnak a termesztéséhez, feldolgozásához kapcsolódó elméleti összefoglaló és a termelőkről egy megdöbbentő film tartozik a tananyag első részébe. Második részben a temperálás részletes bemutatása történik több kisvideo segítségével. A harmadik részben a temperált csokoládéból készíthető 4 féle bonbon és táblás csokoládé elkészítésének, díszítésének és csomagolásának lehetőségeit mutatja be filmekkel, IKT feladatokkal és elméleti leírással a tananyag. A tananyag egy 30 órás projekt keretében teszi lehetővé a csokoládéval kapcsolatos ismeretek feldolgozását a 11. osztályos cukrászok és a 13. osztályos technikusok számára.