Tudástár

Tisztelt Felhasználó!

Köszöntjük a Tudástárunkban! Ezen a felületen a Vas Megyei Szakképzési Centrum saját és a GINOP-6.2.7-20-2021-00026 projektben kifejlesztett tananyagai (turizmus-vendéglátás, valamint és elektronika és elektrotechnika ágazatban, IKT feladatok és videofilmek) találhatóak. A Tudástárat a Szakképzési Centrum intézményei, együttműködő partnerei és tanulói használhatják. A tananyagokat a Szakképzési Centrumban dolgozó oktatók és vállalati partnerek szakemberei készítették el. A projekt az Európai Unió Szociális Alapjának támogatásával valósult meg.

 

A tananyagok célja az újszerű, a tanárok és a tanulók együttműködését támogató megoldások bemutatása, a szakmai elmélet és a szakmai gyakorlat összehangolását elősegítő megoldások kifejlesztése, valamint az élményt adó tanórák számának növelése, az IKT eszközök használatának bátorítása és általánossá tétele.

Az itt szereplő tananyagok együtt, a szerzők által javasolt óraszámokban is megvalósíthatóak, de van arra is lehetőség, hogy a tudáselemek egy része kerüljön csak be az oktatásba. A szerzők jelölték, hogy melyek azok a tudáselemek, amelyek önmagukban is használhatóak, ezekre külön is rá lehet keresni a rendszerben. A Tudástárban tudáselemek, ezekből összefűzött tanórák és tananyagok, feladatgyűjtemények, valamint demonstrációs eszközök találhatóak. Célszerű az egyes tanórák foglalkozástervét áttekinteni, hogy a szerzők milyen megoldásokat javasolnak egy – egy kisebb tantervi egység alkalmazására.

A Tudástárban keresési lehetőségek vannak, segítve ezzel a tananyagokat felhasználókat. Az eszköz alkalmas arra, hogy az iskolákban keletkező új tananyag tartalmakat, megoldásokat egy helyen lehessen tárolni, így a projekt eredményei alapján a Tudástár bővíthető. Nem csak a tanárok, de a tanulók is használhatják, ha erre jogosultságot kapnak az adminisztrátortól. Bízunk abban, hogy a tananyagok minél több intézményben kipróbálásra kerülnek, s ötleteket, inspirációt adnak új fejlesztésekhez is!