A párlatok- és a kevert italok világa

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • feladatgyűjtemény
Szerző*:
  • Nádas Balázs szakmai vezető és Ispán György bártender (Spirit Hotel munkatársai)
  • Dugmanits Ádám Miklós és Róka Zsolt Tamás.
Ajánlott évfolyam*:
  • 09. évfolyam
  • 10. évfolyam
  • 11. évfolyam
  • 12. évfolyam
  • 13. évfolyam
Ajánlott létszám*: kiscsoport (maximum 15 fő)
Ágazat*: Turizmus-vendéglátás
Pályázat: GINOP-6.2.7

Jelen tananyag a Pincér- vendégtéri szakember és a Vendégtéri szaktechnikus tanulók számára készült, amelynek mentén megismerkedhetnek az aperitif és digestiv italokkal, párlatokkal, kevert báritalokkal, valamint azok elkészítési folyamatával. A rövid videókon keresztül részletesen bemutatásra kerül a Hotel Spirit bárjának széles italkínálata, amely mentén a tanulók, olyan kevésbé ismert, prémium márkákkal is találkozhatnak, amelyekkel a gyakorlati helyek jelentős részén nincs lehetőségük. A tananyag az italok mellett a különböző koktélkészítési technikák, kevertitalok készítéshez elengedhetetlen eszközök, és a különböző italok felszolgálásához feltétlenül szükséges poharak használatának elsajátításában is segítséget nyújt.