Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Dugmanits Ádám Miklós – tananyagfejlesztési szakértő, Róka Zsolt, ágazati felelős-vendéglátás |
Ajánlott évfolyam*: | 10. évfolyam |
Ajánlott létszám*: |
|
Időkeret*: | 11-20 tanóra |
Nehézség*: | könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Vas Megyei Szakképzési Centrum |
Ágazat*: |
|
Szaktantárgy: |
|
Pályázat: | GINOP-6.2.3 |
A projekt több évfolyamon is megvalósítható, az ágazati alapoktatás és a szakirányú oktatás során is megoldható. Szakképző iskolai szakmák esetén elsősorban a 9-10., technikumi szakmák esetében a 10-11. évfolyamokon javasolt, elsősorban a pincér-vendégtéri szakember és/vagy a vendégtéri szaktechnikus szakmák iránt érdeklődő vagy már azt tanulók számára.
A tanulók a csoportos feladat során 3-4 fős csoportokban karácsonyi ünnepi asztalt terveznek.
A csoportok megtervezik az ünnepi asztal étel- és italválasztékát, az asztal dekorációját, valamint a menükártyát. Ezen az ünnepi asztalon szeretnék vendégül látni a tanáraikat karácsony alkalmából.
Az ételkészítéshez a hasonló évfolyamon tanuló szakács diákok segítségét is igénybe veszik.