Ünnepi asztal projekt a 10. osztályos pincér tanulók számára

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • tanulói projekt
  • tanári projekt
Szerző*: Dugmanits Ádám Miklós – tananyagfejlesztési szakértő, Róka Zsolt, ágazati felelős-vendéglátás
Ajánlott évfolyam*: 10. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
  • nagycsoport (teljes osztály)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Nehézség*: könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Digitális kompetencia
  • Kulturális kompetencia
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Vas Megyei Szakképzési Centrum
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Turizmus-vendéglátás
Szaktantárgy:
  • szakmai elmélet
  • szakmai gyakorlat
Pályázat: GINOP-6.2.3

A projekt több évfolyamon is megvalósítható, az ágazati alapoktatás és a szakirányú oktatás során is megoldható. Szakképző iskolai szakmák esetén elsősorban a 9-10., technikumi szakmák esetében a 10-11. évfolyamokon javasolt, elsősorban a pincér-vendégtéri szakember és/vagy a vendégtéri szaktechnikus szakmák iránt érdeklődő vagy már azt tanulók számára.

A tanulók a csoportos feladat során 3-4 fős csoportokban karácsonyi ünnepi asztalt terveznek.

A csoportok megtervezik az ünnepi asztal étel- és italválasztékát, az asztal dekorációját, valamint a menükártyát. Ezen az ünnepi asztalon szeretnék vendégül látni a tanáraikat karácsony alkalmából.

Az ételkészítéshez a hasonló évfolyamon tanuló szakács diákok segítségét is igénybe veszik.